Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla sklepowych wędlin, zrobiony własnoręcznie smakuje wyśmienicie, polecam.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 891
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11175
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3994
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1384
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 891
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11175
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3994
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1384
Składniki
Mięso ugotować w niewielkiej ilości wody, dodać ziele, liście, czosnek, pod koniec gotowania dodać wątróbkę, sól i pieprz. Mięso wyjąć, wywar przecedzić i w chłodnym namoczyć pokrojoną bułkę, którą razem z mięsem zmielić w maszynce, dodać jajka, sól, pieprz, gałkę, dokładnie wymieszać.
Gotowy pasztet przełożyć do foremek, piec ok 1 godz w 180", aż skórka się zrumieni. Po przestudzeniu można kroić w plastry, ale można też rozsmarować.
Moja uwaga-z tej ilości wyszły mi 3 foremki , każdy pasztet po upieczeniu ważył ok 1 kg. Naprawdę polecam:)