Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy pasztet to jedno z tych dań, które potrafi przypomnieć nam smaki dzieciństwa. Idealnie nadaje się na kanapki, a jego aromatyczny zapach wypełniający kuchnię podczas pieczenia sprawia, że nie można się mu oprzeć. Co więcej, pasztet jest świetnym sposobem na wykorzystanie resztek z rosołu, dzięki czemu nic się nie marnuje.
miska, nóż, blender, foremki
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1789
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18592
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6657
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1174
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1789
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18592
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6657
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1174
Składniki
W dużej misce umieszczamy warzywa z rosołu, marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę i pora. Do warzyw dodajemy oddzielone od kości i podzielone na mniejsze kawałki kurczaka oraz wołowinę.
Tak przygotowane warzywa i mięso blendujemy na jednolitą masę, możemy je również zmielić w maszynce do mięsa. Następnie do masy dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, surowe jajka, bułkę tartą, całość doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, słodką oraz wędzoną paprykę oraz majerankiem i wszystko chwilę jeszcze blendujemy do połączenia się składników. Gotową masę przekładamy do foremek i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 60 minut. Pasztet można jeść na ciepło i na zimno. Po wystudzeniu przechowujemy go w lodówce.