Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taka moja wariacja na temat pieczeni rzymskiej, którą zazwyczaj podaje się na Wielkanoc. Takie mięso wygląda i smakuje świetnie. Bowiem w tym pasztecie zamknięta jest esencja smaków tradycyjnego rosołu. Pozwala on w całości wykorzystać mięso i warzywa pozostałe po rosole.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 624
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2807
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 924
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1675
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14548
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 624
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2807
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 924
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1675
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14548
Składniki
Mięso oddzielamy od kości, kroimy na niewielkie kawałki i razem z warzywami mielimy w maszynce. Masę wyrabiamy, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Dodajemy surowe jajka, mieszamy. Formę do pieczenia smarujemy masłem i wykładamy połowę mięsnej masy. Wzdłuż środka łyżką robimy wgłębienie, układamy obrane jajka, jedno obok drugiego po długości, przykrywamy resztą mięsnej masy i wyrównujemy wierzch. Pasztet pieczemy 45 minut w 170stopniach. Pasztet można podawać ciepły lub na zimno.