Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taka moja wariacja na temat pieczeni rzymskiej, którą zazwyczaj podaje się na Wielkanoc. Takie mięso wygląda i smakuje świetnie. Bowiem w tym pasztecie zamknięta jest esencja smaków tradycyjnego rosołu. Pozwala on w całości wykorzystać mięso i warzywa pozostałe po rosole.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 989
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 117
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2171
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4182
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 989
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 117
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2171
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4182
Składniki
Mięso oddzielamy od kości, kroimy na niewielkie kawałki i razem z warzywami mielimy w maszynce. Masę wyrabiamy, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Dodajemy surowe jajka, mieszamy. Formę do pieczenia smarujemy masłem i wykładamy połowę mięsnej masy. Wzdłuż środka łyżką robimy wgłębienie, układamy obrane jajka, jedno obok drugiego po długości, przykrywamy resztą mięsnej masy i wyrównujemy wierzch. Pasztet pieczemy 45 minut w 170stopniach. Pasztet można podawać ciepły lub na zimno.