Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym pasztecie zamknięta jest esencja smaków tradycyjnego rosołu. Pozwala on w całości wykorzystać mięso i warzywa pozostałe po rosole. Poza tym do przygotowania pasztetu używamy wygotowanego mięsa, przez co pasztet jest lekkostrawny i zawiera mniej tłuszczu.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 242
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 242
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Składniki
Mięso oddzielamy od kości, kroimy na niewielkie kawałki i razem z warzywami mielimy w maszynce. Masę wyrabiamy, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Dodajemy jajka, mieszamy. Formę do pieczenia smarujemy masłem – ja wykorzystałam formę na babkę z kominem, można pasztet upiec w keksówce, i wykładamy połowę mięsnej masy. W masę wciskami obrane ze skorupek jajka i wykładamy pozostałą mięsną masę, wyrównujemy wierzch. Pasztet pieczemy 45 minut w 170stopniach. Pasztet można podawać ciepły (np. z ulubionym sosem) lub na zimno.
Polecam