Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 5119
Dodano: 14.10.2012
Odsłon: 8242
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Soczewice wyplukac, ugotowac do miekkosci z marchewka, pietruszka i selerem. Odsaczyc soczewice na sitku, zmiksowac warzywa blenderem.
Pieczarki pokroic w kostke, cebule tez, poddusic do miekkosci na wodzie, dodac do soczewicy, zmiksowac (ja nie zrobilam zupelnie gladkiej masy, bo nie lubie), dobrze przyprawic, dodac posiekana natke oraz zoltka, wymieszac.
Bialka ubic na piane, dodac do masy, delikatnie wymieszac. Piec w temp. 180 stopni ok 40-50 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

amela 19 października 2012Zgłoś do usunięcia
Znakomity, bez grama tłuszczu, samo zdrowie! Ja też piekę pasztety warzywne, teraz wypróbuję Twój.Mniam.7 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 14 października 2012Zgłoś do usunięcia
Do wypróbowania koniecznie jak najszybciej:)Pozdrawiam!7 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 14 października 2012Zgłoś do usunięcia
Koniecznie muszę wypróbować:)7 Kto głosował? | Odpowiedz

anetaa26 14 października 2012Zgłoś do usunięcia
z podanych skladnikow 2 foremki alu jak na zdjeciu (pojemnosc jednej to 750 ml )0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 14 października 2012Zgłoś do usunięcia
Przepis ciekawy . Jaka duża foremka jest do jego upieczenia potrzebna ?0 Kto głosował? | Odpowiedz