Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko co zrobione w domu jest najlepsze.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1669
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16409
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6598
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1669
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16409
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6598
Składniki
Do garnka wlać ok 4 l wody i dodać ziele, listek, pieprz. Zagotować. Włożyć umyte mięso ( boczek i łopatkę ). Gotować ok 45 min. na wolnym ogniu. Wyjąć mięso i przestudzić. Kaszę manną ugotować na ( ok 700 ml ) wywarze. Wątróbkę ugotować w pozostałej części wywaru - ok 20 min. Cebulę obrać, pokroić w grube plastry ( 1 cm ) i zeszklić na oleju rzepakowym. Przez maszynkę ( drobne sitko ) przepuścić mięso, wątróbkę i cebulę. Zrobić to trzykrotnie. Dodać kaszę mannę i pieprz, majeranek, sól do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Jelita wcześniej namoczyć w ciepłej wodzie ok 15 min. Przy pomocy nadziewarki do kiełbas napełniać jelita masą pasztetową. Gotowe kiełbaski parzyć ( nie gotować ) ok 20 min. Wystudzić. Smacznego.