Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko co zrobione w domu jest najlepsze.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4868
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13215
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5787
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7422
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4868
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13215
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5787
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7422
Składniki
Do garnka wlać ok 4 l wody i dodać ziele, listek, pieprz. Zagotować. Włożyć umyte mięso ( boczek i łopatkę ). Gotować ok 45 min. na wolnym ogniu. Wyjąć mięso i przestudzić. Kaszę manną ugotować na ( ok 700 ml ) wywarze. Wątróbkę ugotować w pozostałej części wywaru - ok 20 min. Cebulę obrać, pokroić w grube plastry ( 1 cm ) i zeszklić na oleju rzepakowym. Przez maszynkę ( drobne sitko ) przepuścić mięso, wątróbkę i cebulę. Zrobić to trzykrotnie. Dodać kaszę mannę i pieprz, majeranek, sól do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Jelita wcześniej namoczyć w ciepłej wodzie ok 15 min. Przy pomocy nadziewarki do kiełbas napełniać jelita masą pasztetową. Gotowe kiełbaski parzyć ( nie gotować ) ok 20 min. Wystudzić. Smacznego.