Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko co zrobione w domu jest najlepsze.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 23
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1927
Polecam.
Odsłon: 402
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 611
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1963
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 23
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1927
Polecam.
Odsłon: 402
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 611
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1963
Składniki
Do garnka wlać ok 4 l wody i dodać ziele, listek, pieprz. Zagotować. Włożyć umyte mięso ( boczek i łopatkę ). Gotować ok 45 min. na wolnym ogniu. Wyjąć mięso i przestudzić. Kaszę manną ugotować na ( ok 700 ml ) wywarze. Wątróbkę ugotować w pozostałej części wywaru - ok 20 min. Cebulę obrać, pokroić w grube plastry ( 1 cm ) i zeszklić na oleju rzepakowym. Przez maszynkę ( drobne sitko ) przepuścić mięso, wątróbkę i cebulę. Zrobić to trzykrotnie. Dodać kaszę mannę i pieprz, majeranek, sól do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Jelita wcześniej namoczyć w ciepłej wodzie ok 15 min. Przy pomocy nadziewarki do kiełbas napełniać jelita masą pasztetową. Gotowe kiełbaski parzyć ( nie gotować ) ok 20 min. Wystudzić. Smacznego.