Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2558
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 970
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 227
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2558
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 970
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 227
Składniki
Kaszę ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. (1:3)
Grzybki namoczyc, pokroic w paski.
Z patisona odciąc wierzch, wydrążyc pestki. Posypac solą, odstawic.
Do ugotowanej kaszy dodac pokrojony drobno boczek i cebulę. Wymieszac razem z grzybami i przyprawami.
Masą napełnic patisony, posypac żółtym serem, przykryc odkrojonym wierzchem. Wyłożyc na wysmarowaną oliwą blachę. Piec w piekarniku ok. pół godziny w temperaturze 180 stopni. Smacznego.