Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11931
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6797
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11931
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6797
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Składniki
Kaszę ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. (1:3)
Grzybki namoczyc, pokroic w paski.
Z patisona odciąc wierzch, wydrążyc pestki. Posypac solą, odstawic.
Do ugotowanej kaszy dodac pokrojony drobno boczek i cebulę. Wymieszac razem z grzybami i przyprawami.
Masą napełnic patisony, posypac żółtym serem, przykryc odkrojonym wierzchem. Wyłożyc na wysmarowaną oliwą blachę. Piec w piekarniku ok. pół godziny w temperaturze 180 stopni. Smacznego.