Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24772
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 76
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24772
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 76
Składniki
Kaszę ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. (1:3)
Grzybki namoczyc, pokroic w paski.
Z patisona odciąc wierzch, wydrążyc pestki. Posypac solą, odstawic.
Do ugotowanej kaszy dodac pokrojony drobno boczek i cebulę. Wymieszac razem z grzybami i przyprawami.
Masą napełnic patisony, posypac żółtym serem, przykryc odkrojonym wierzchem. Wyłożyc na wysmarowaną oliwą blachę. Piec w piekarniku ok. pół godziny w temperaturze 180 stopni. Smacznego.