Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie mam dla was dziś coś specjalnego a mianowicie kotlety z piersi kurczaka w formie której na pewno nie znacie ponieważ jest to mój osobisty pomysł jak i nazwa tych oto kotletów. Co w nich specjalnego niby nic ale kształt i wygląd pobudzi niejedne kupki smakowe
nóż, patelnia, miska, widelec
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27872
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4416
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27872
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4416
Składniki
Piersi kurczaka po przekrajać w plastry na około centymetr następnie od góry pozostawiając wolne miejsce nacinać formując ramiona tak zwane palce, gotowe z każdej strony obsypać solą i pieprzem a następnie roztrzepać jajka przygotować mąkę oraz bułkę tartą
Na patelnię wlać olej rozgrzać go po czym pazurki obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku a na koniec bułka tarta smażymy z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowane mięso to świetne rozwiązanie dla dzieci niejadki ale nie tylko. Mięsne pazurki z wierzchu są bardzo chrupiące a w środku soczyste, po więcej inspiracji zapraszam na mój blog kulinarny