Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie mam dla was dziś coś specjalnego a mianowicie kotlety z piersi kurczaka w formie której na pewno nie znacie ponieważ jest to mój osobisty pomysł jak i nazwa tych oto kotletów. Co w nich specjalnego niby nic ale kształt i wygląd pobudzi niejedne kupki smakowe
nóż, patelnia, miska, widelec
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15520
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15520
Składniki
Piersi kurczaka po przekrajać w plastry na około centymetr następnie od góry pozostawiając wolne miejsce nacinać formując ramiona tak zwane palce, gotowe z każdej strony obsypać solą i pieprzem a następnie roztrzepać jajka przygotować mąkę oraz bułkę tartą
Na patelnię wlać olej rozgrzać go po czym pazurki obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku a na koniec bułka tarta smażymy z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowane mięso to świetne rozwiązanie dla dzieci niejadki ale nie tylko. Mięsne pazurki z wierzchu są bardzo chrupiące a w środku soczyste, po więcej inspiracji zapraszam na mój blog kulinarny