Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie mam dla was dziś coś specjalnego a mianowicie kotlety z piersi kurczaka w formie której na pewno nie znacie ponieważ jest to mój osobisty pomysł jak i nazwa tych oto kotletów. Co w nich specjalnego niby nic ale kształt i wygląd pobudzi niejedne kupki smakowe
nóż, patelnia, miska, widelec
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1551
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1304
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1375
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1256
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1551
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1304
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1375
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1256
Składniki
Piersi kurczaka po przekrajać w plastry na około centymetr następnie od góry pozostawiając wolne miejsce nacinać formując ramiona tak zwane palce, gotowe z każdej strony obsypać solą i pieprzem a następnie roztrzepać jajka przygotować mąkę oraz bułkę tartą
Na patelnię wlać olej rozgrzać go po czym pazurki obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku a na koniec bułka tarta smażymy z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowane mięso to świetne rozwiązanie dla dzieci niejadki ale nie tylko. Mięsne pazurki z wierzchu są bardzo chrupiące a w środku soczyste, po więcej inspiracji zapraszam na mój blog kulinarny