Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, kolorowy dodatek do mięs lub ryb. Dzięki prażeniu, kasza uzyskuje wspaniały aromat.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 84
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 82
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 84
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 82
Składniki
Kaszę pęczak płuczemy kilka razy. Wysypujemy na suchą patelnię i prażymy na średnim ogniu kilka minut, często mieszają. Kiedy kasza pachnie już intensywnie zalewamy ją wodą - ok 200-250ml. Gotujemy, aż kasza będzie miękka. .
W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę dynię, paprykę kroimy w paski. Do ugotowanej kaszy dodajemy dynię, paprykę i pomidory, koncentrat i przyprawy. Dusimy pd przykryciem ok 15 minut. Po tym czasie próbujemy, ewentualnie doprawiamy. Jeśli z warzyw wypłynęło za dużo wody, gotujemy jeszcze kilka minut bez przykrycia, aby ją odparować