Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, kolorowy dodatek do mięs lub ryb. Dzięki prażeniu, kasza uzyskuje wspaniały aromat.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 192
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 192
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Składniki
Kaszę pęczak płuczemy kilka razy. Wysypujemy na suchą patelnię i prażymy na średnim ogniu kilka minut, często mieszają. Kiedy kasza pachnie już intensywnie zalewamy ją wodą - ok 200-250ml. Gotujemy, aż kasza będzie miękka. .
W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę dynię, paprykę kroimy w paski. Do ugotowanej kaszy dodajemy dynię, paprykę i pomidory, koncentrat i przyprawy. Dusimy pd przykryciem ok 15 minut. Po tym czasie próbujemy, ewentualnie doprawiamy. Jeśli z warzyw wypłynęło za dużo wody, gotujemy jeszcze kilka minut bez przykrycia, aby ją odparować