Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pęczak ,stosunkowo rzadko gości w naszej kuchni ,mimo że to pyszna kasza,dlatego proponuję go z kurczakiem i mieszanką grzybów. Szybkie danie dla zabieganych.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2300
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 64
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2300
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 64
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 66
Składniki
Grzyby suszone ,zalać gorącą wodą pozostawić na 10 min, następnie drobno pokroić.Filet z kurczaka pokroić w kostkę,doprawić solą , przyprawą do kurczaka.Cebulę obrać pokroić w piórka.Pieczarki obrać pokroić.
W brytfance rozgrzać ,trochę oleju wrzucić cebulę chwilę dusić ,dodać suszone grzyby ,pieczarki ,doprawić solą i pieprzem ,dusić 5 min..
Do duszących się grzybów dodać filet z kurczaka ,który posypać mąką przed dodaniem ,dodać liść laurowy ,ziele angielskie,zioła prowansalskie ,całość dusić 10 min.
Zalać 600 ml zimnej wody wsypać pęczak i całość dusić pod przykryciem 25 min ,co chwilę mieszając.
Dodać łyżkę masła i chwilę dusić .Podawać z surówką lub ogórkami korniszonami.