Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite połączenie kaszy pęczak z warzywami. To wegańskie danie jest szybkie i proste w przygotowaniu, ale jest również pożywne, sycące i bardzo aromatyczne :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7964
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1301
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7964
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1301
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
Składniki
Cebulkę bardzo drobno kroimy i szklimy ją na oliwie z oliwek. Zeszkloną cebulkę zalewamy pomidorami krojonymi z puszki, zagotowujemy, dodajemy posiekaną pietruszkę, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz oliwki pokrojone z krążki - wszystko dusimy około 5 minut. Powstały sos doprawiamy solą, cukrem brzozowym (ksylitolem) i świeżo zmielonym pieprzem.
Kaszę pęczak gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki masła. Po ugotowaniu dodajemy ją do powstałego sosu z warzyw, mieszamy i wykładamy na talerze. Życzę smacznego! :)