Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam ochotę na kaszę z sosem z grzybów, ale wyszło pęczotto.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1552
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1552
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Składniki
Zeszkliłam na patelni pokrojoną cebulę. Potem dodałam rozmrożone podgrzybki i posiekany czosnek.
Kiedy grzyby się przyrumieniły wsypałam pęczak, postawiłam na ogień stopniowo dolewałam wodę- około szklanki przez 20 minut, co i raz mieszałam. W zależności czy ziarenka będą miękkie można regulować ilość wody. Ostatnią porcje wody zastąpiłam białym winem.
Pod sam koniec dodałam płatki parmezanu łyżkę śmietany i przyprawy i pietruszkę, wszystko wymieszałam i wyłączyłam ogień.
Smacznego :)