Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam ochotę na kaszę z sosem z grzybów, ale wyszło pęczotto.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1019
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2926
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1019
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2926
Składniki
Zeszkliłam na patelni pokrojoną cebulę. Potem dodałam rozmrożone podgrzybki i posiekany czosnek.
Kiedy grzyby się przyrumieniły wsypałam pęczak, postawiłam na ogień stopniowo dolewałam wodę- około szklanki przez 20 minut, co i raz mieszałam. W zależności czy ziarenka będą miękkie można regulować ilość wody. Ostatnią porcje wody zastąpiłam białym winem.
Pod sam koniec dodałam płatki parmezanu łyżkę śmietany i przyprawy i pietruszkę, wszystko wymieszałam i wyłączyłam ogień.
Smacznego :)