Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam ochotę na kaszę z sosem z grzybów, ale wyszło pęczotto.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21653
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21653
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Zeszkliłam na patelni pokrojoną cebulę. Potem dodałam rozmrożone podgrzybki i posiekany czosnek.
Kiedy grzyby się przyrumieniły wsypałam pęczak, postawiłam na ogień stopniowo dolewałam wodę- około szklanki przez 20 minut, co i raz mieszałam. W zależności czy ziarenka będą miękkie można regulować ilość wody. Ostatnią porcje wody zastąpiłam białym winem.
Pod sam koniec dodałam płatki parmezanu łyżkę śmietany i przyprawy i pietruszkę, wszystko wymieszałam i wyłączyłam ogień.
Smacznego :)