Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowe, smaczne i bardzo pożywne pierożki, przygotowane z mąki z pełnego przemiału, które wypełnia aromatyczny farsz brokułowo - serowy.
Dzisiaj propozycja mięsna, a dokładniej mięsno-warzywna. W roli głównej kurcz...
Odsłon: 19968
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 11782
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1158
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 611
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 841
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 11782
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1158
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 611
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 841
Składniki
Na początku przygotowujemy CIASTO: Mąkę pełnoziarnistą zagniatamy z dosyć ciepłą wodą z dodatkiem oliwy z oliwek i odrobiną soli. Dobrze wyrobione ciasto przykrywamy lnianą ściereczką i odstawiamy na około 30 minut, aby "odpoczęło".
Następnie przygotowujemy FARSZ: Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy je w osolonej oraz delikatnie posłodzonej wodzie. Cebulkę kroimy w drobną kostkę i szklimy ją na odrobinie oliwy z oliwek. Brokuł i cebulkę studzimy. Ostudzone różyczki brokuła miksujemy za pomocą blendera wraz z 2 ząbkami czosnku na gładką masę, a następnie dodajemy do niej zeszkloną cebulkę, rozgnieciony widelcem ser biały, 2 łyżeczki oregano oraz doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy i wstawiamy na chwilę do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 2 mm, podsypując je delikatnie mąką, a następnie wycinamy kształty za pomocą szklanki, na których układamy porcje farszu.
Następnie zalepiamy pierożki i układamy je na lnianej ściereczce.
Gotowe pierożki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy je 2 -3 minuty od momentu wypłynięcia. Pierożki podajemy z ulubioną okrasą. Całość świetnie komponuje się z jogurtem naturalnym lub kleksem gęstej śmietany.
Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wielkanocna tarta z białą kiełbasą w blasku słonecznego jajka
Dania główne
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Dania główne
szponder wołowy duszony w czerwonym winie
Dania główne
Żeberka pieczone
Wielkanocna tarta z białą kiełbasą w blasku słonecznego jajka
Niepowtarzalna, niebanalna, oryginalna, pyszna, świąteczna tarta z białą kieł...
Odsłon: 24
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Wyborny filet z kurczaka na wielkanocny stół. polecam ten przepis.
Odsłon: 2749