Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron penne w aksamitnym sosie, przygotowanym z pieczarek, żółtek i sera ementaler.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 143
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4190
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 176
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 143
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4190
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 176
Składniki
Obrane, umyte i pokrojone na kawałki pieczarki gotować w około 1/2 litra wody z dodatkiem soli i ziela angielskiego przez około 15 minut. Mąkę pszenną dokładnie rozmieszać z około pół szklanki zimnej wody i wlać do gotującego się sosu, ciągle mieszając.
Sos zdjąć z płyty grzewczej i odstawić na czas gotowania makaronu, który należy przygotować al dente.
Żółtka oddzielić od białek. Ementaler można zetrzeć na tarce lub użyć sera w plastrach.
Do gorącego jeszcze sosu dodać żółtka i dokładnie je roztrzepać. Następnie dodać ementaler i mieszać do rozpuszczenia się sera. Do gotowego sosu dodać makaron, dokładnie wymieszać i odstawić na około 10 minut. Podawać ciepłe, opcjonalnie można użyć posiekanej natki do posypania dania tuż przed podaniem.