Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ,pyszne a przede wszystkim szybkie danie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8648
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 600
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8648
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 600
Składniki
Makaron ugotowałem al dente w dużej ilości osolonej wody ,odcedziłem zostawiając 100 ml wody po jego ugotowaniu. Pomidory sparzyłem ,zdjąłem skórę ,wyjąłem gniazda nasienne i pokroiłem w kostkę. Boczek pokroiłem w kostkę i na maśle zrumieniłem. Cebule i czosnek drobno posiekałem ,zeszkliłem na oliwie ,dodałem boczek razem z tłuszczem powstałym podczas jego smażenia ,pokrojone w kostkę pomidory i drobno posiekaną papryczkę chilli (ilość zależy od preferencji smakowych). Dusiłem pod przykryciem 10 min. Doprawiłem solą i pieprzem. Po tym czasie dodałem do makaronu i wody z makaronu. Podgrzewałem na małym ogniu 5 min. Dodałem posiekaną bazylię ,wymieszałem. Podałem z tartym na dużych oczkach parmezanem.