Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ,pyszne a przede wszystkim szybkie danie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2706
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3106
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2706
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3106
Składniki
Makaron ugotowałem al dente w dużej ilości osolonej wody ,odcedziłem zostawiając 100 ml wody po jego ugotowaniu. Pomidory sparzyłem ,zdjąłem skórę ,wyjąłem gniazda nasienne i pokroiłem w kostkę. Boczek pokroiłem w kostkę i na maśle zrumieniłem. Cebule i czosnek drobno posiekałem ,zeszkliłem na oliwie ,dodałem boczek razem z tłuszczem powstałym podczas jego smażenia ,pokrojone w kostkę pomidory i drobno posiekaną papryczkę chilli (ilość zależy od preferencji smakowych). Dusiłem pod przykryciem 10 min. Doprawiłem solą i pieprzem. Po tym czasie dodałem do makaronu i wody z makaronu. Podgrzewałem na małym ogniu 5 min. Dodałem posiekaną bazylię ,wymieszałem. Podałem z tartym na dużych oczkach parmezanem.