Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne z fasolką szparagową w sosie śmietanowym

Penne z fasolką szparagową w sosie śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2304 Ocena: 50985

Dodano:

Odsłon: 3361

Szybkie w przygotowaniu,jednocześnie bardzo smaczne danie.

Składniki

  • 300 g makaronu penne
  • 400 g żółtej fasolki szparagowej
  • 3/4 szklanki śmietany
  • czubata łyżka mąki
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • por (biała część)
  • sól ,pieprz
  • łyżeczka masła
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Penne z fasolką szparagową w sosie śmietanowym

Przygotowanie

  1. Fasolkę myjemy ,obcinamy końcówki i gotujemy w osolonym wrzątku al dente. W tym czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
    Po ugotowaniu fasolki ,osączamy ,studzimy i tniemy ja na mniejsze kawałki (3-4 cm).
    Pora kroimy w piórka ,na łyżeczce masła szklimy go i zalewamy bulionem ,zagotowujemy. Następnie wrzucamy pokrojoną fasolkę i gotujemy dalej. Śmietanę mieszamy z mąką ,rozprowadzamy z bulionem i wlewamy do całości. Zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. W garnku mieszamy makaron z sosem ,podajemy od razu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń