Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu,jednocześnie bardzo smaczne danie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4498
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 28
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 59
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4498
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 28
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 59
Składniki
Fasolkę myjemy ,obcinamy końcówki i gotujemy w osolonym wrzątku al dente. W tym czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu fasolki ,osączamy ,studzimy i tniemy ja na mniejsze kawałki (3-4 cm). Pora kroimy w piórka ,na łyżeczce masła szklimy go i zalewamy bulionem ,zagotowujemy. Następnie wrzucamy pokrojoną fasolkę i gotujemy dalej. Śmietanę mieszamy z mąką ,rozprowadzamy z bulionem i wlewamy do całości. Zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. W garnku mieszamy makaron z sosem ,podajemy od razu.