Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy grzyby, a te chyba szczególnie. Przede wszystkim normalnie smażone w bułce tartej <3 Tym razem w połączeniu z makaronem. Pycha <3
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5357
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5357
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Cebulę siekamy podsmażamy na rozgrzanym maśle, dodajemy oczyszczone i pokrojone na 3-4 cm paski, grzyby. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oprószamy solą i pieprzem. Zalewamy wrzącą wodą, dusimy pod przykryciem 20-25 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy, wrzucamy lubczyk, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Redukujemy do ulubionej konsystencji (na wolnym ogniu, nie dopuszczając do wrzenia). Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy. Podajemy od razu po przygotowaniu.