Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy grzyby, a te chyba szczególnie. Przede wszystkim normalnie smażone w bułce tartej <3 Tym razem w połączeniu z makaronem. Pycha <3
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 710
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 706
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4519
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 710
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 706
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4519
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Cebulę siekamy podsmażamy na rozgrzanym maśle, dodajemy oczyszczone i pokrojone na 3-4 cm paski, grzyby. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oprószamy solą i pieprzem. Zalewamy wrzącą wodą, dusimy pod przykryciem 20-25 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy, wrzucamy lubczyk, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Redukujemy do ulubionej konsystencji (na wolnym ogniu, nie dopuszczając do wrzenia). Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy. Podajemy od razu po przygotowaniu.