Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu makaron z piersią kurczaka i pieczarkami w kremowym sosie śmietanowo-pomidorowym. Pyszne, pożywne danie, które przygotujesz w niecałe 20 minut :)
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 92
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 830
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 908
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 92
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 830
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 908
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Smażyć do zeszklenia. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w paski pierś z kurczaka. Chwilę przesmażyć. Dodać pokrojone na plasterki pieczarki. Całość zalać przecierem pomidorowym, dodać koncentrat, śmietanę i doprawić do smaku. Gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu.
Makaron ugotować al dente. Do sosu dodać odcedzony makaron, 1/2 chochelki wody z gotowania makaronu, część posiekanej natki i startego sera. Wymieszać i chwilę podgrzać. Penne podawać posypane natką pietruszki i startym grana padano.