Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu makaron z piersią kurczaka i pieczarkami w kremowym sosie śmietanowo-pomidorowym. Pyszne, pożywne danie, które przygotujesz w niecałe 20 minut :)
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5733
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5733
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Smażyć do zeszklenia. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w paski pierś z kurczaka. Chwilę przesmażyć. Dodać pokrojone na plasterki pieczarki. Całość zalać przecierem pomidorowym, dodać koncentrat, śmietanę i doprawić do smaku. Gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu.
Makaron ugotować al dente. Do sosu dodać odcedzony makaron, 1/2 chochelki wody z gotowania makaronu, część posiekanej natki i startego sera. Wymieszać i chwilę podgrzać. Penne podawać posypane natką pietruszki i startym grana padano.