Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie jesienne danie, penne z pieczoną dynią z dodatkiem kremowego serka z papryką i suszonymi pomidorami, sycące i rozgrzewające idealne na jesienne chłody oraz inne okazje.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 655
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 99
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1207
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 655
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 99
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1207
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Dynię obierz, usuń pestki i pokrój w kostkę, włóż do naczynia żaroodpornego, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, oliwę, orzechy nerkowca posyp przyprawami i wymieszaj dokładnie. Na wierzch położ serki.
Naczynie z dynią włóż do piekarnika nagrzanego do 220 st. na 25 minut. Po upieczeniu dynię zblenduj blenderem, dodaj makaron i wymieszaj.
Podawaj na ciepło, możesz lekko posypać papryką słodką. Smacznego.