Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne ze szpinakiem i łososiem

Penne ze szpinakiem i łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 62 Ocena: 1452

Dodano:

Odsłon: 285

Szybko, zdrowo i smacznie.

Składniki

  • makaron pełnoziarnisty penne
  • świeży szpinak
  • łosoś wędzony
  • czosnek
  • oliwki
  • ser feta
  • masło
  • sól/pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Penne ze szpinakiem i łososiem

Przygotowanie

  1. Na rozpuszczone masło wrzucić umyty i pokrojony szpinak, dusić chwilę, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę (ilość w zależności od upodobań). Połączyć z pokrojonym w kostkę serem feta.

  2. Dodać pokrojone oliwki i łososia. Na koniec doprawić solą (ostrożnie, bo wiadomo feta jest już dość słona) i pieprzem.

    Podawać z makaronem pełnoziarnistym. U mnie akurat penne, ale z każdym innym smakuje wspaniale.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń