Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
W sezonie grillowym uwielbiamy podpiec troszkę mięska:). Jako, ze jesteśmy polsko-ormiańskim małżeństwem postanowiliśmy pokazać Wam jak w Armenii przygotowywany jest HOROWAC czyli ormiańskie szaszłyki. Życzymy smacznego. Pozdrawiamy Lilith i Paweł
Grill oraz szampury, jednakże na standardowym ruszcie również świetnie wygrilujecie tak zamarynowane mięso.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 461
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15370
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3255
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 461
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15370
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3255
Składniki
Mięso kroimy w plastry lub sporą kostkę. Dodajemy sól, pieprz oraz mielone papryki. Dodajemy pokrojoną cebulę mieszamy dodając odrobinę gazowanej wody i zostawiamy na min 12 godzin w lodówce. Następnego dnia cieszymy się wspaniałym smakiem grilowanego mięsa. Pozdrawiamy Lilith i Paweł