Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham pesto i to w każdej możliwej kombinacji. Dzisiejsza propozycja to połączenie mocy naturalnych afrodyzjaków - rukoli, lubczyku, bazylii, orzeszków piniowych i czosnku...Ten ostatni, choć swoim zapachem nie zachęca do miłości, to jednak składniki w nim zawarte świetnie stymulują libido i dostarczają dużej dawki serdeczniej mocy. Zapraszam na bardzo aromatyczne i wyraziste połączenie ziół, pinioli, czosnku i sera Cheddar. Danie jest zdrowe, pożywne oraz bezglutenowe, bo podane z kukurydzianym penne. Koniecznie musicie spróbować tego połączenia i poczuć wspaniałą energię Pesto Afrodisiaco :D
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 406
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4477
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 306
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 429
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 406
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4477
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 306
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 429
Składniki
Orzeszki piniowe prażymy na patelni, aż zaczną uwalniać swój piękny aromat, a następnie studzimy. Cheddar (najlepiej twardszy, dłużej dojrzewający) ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do rozdrabniacza dodajemy czosnek*, umyte i osuszone zioła, część oliwy z oliwek i miksujemy przez chwilę dla delikatnego rozdrobnienia. Następnie dodajemy starty Cheddar, uprażone piniole, kilka kropel syropu z agawy, szczyptę chili oraz dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek. Wszystko ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia składników i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem**. Makaron penne gotujemy al dente, odcedzamy, mieszamy z pesto i gotowe! * Pamiętajmy, aby wybierać polski czosnek. Ten chiński popsuje nam smak całego pesto. ** Nie żałujmy pieprzu. Sypnijmy go od serca ;) Pieprz świetnie podkreśli smak całości. Życzę smacznego! :)