Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na urozmaiconą wersję pesto, które jest niezwykle smaczne i bardzo aromatyczne. Zawarte w nim składniki świetnie łączą się z makaronem i pozwalają rozkoszować się intensywnością smaków. W tej wersji pesto prym wiedzie smak uprażonego sezamu owianego ziołowym aromatem bazylii z nutką słodyczy miodu akacjowego.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3225
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 592
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3704
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 268
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 448
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3225
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 592
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3704
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 268
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 448
Składniki
Sezam prażymy na dobrze rozgrzanej patelni do momentu lekkiego zarumienienia się ziaren i wydobycia z nich aromatu. Natkę pietruszki oraz listki bazylii siekamy i przekładamy do naczynia. Dodajemy pokrojone 2 ząbki czosnku, stary Cheddar, łyżeczkę miodu, uprażony sezam i odrobinę oliwy z oliwek. Wszystkie składniki miksujemy za pomocą blendera przez kilka sekund. Następnie do powstałej papki dolewamy powoli pozostałą część oliwy z oliwek przez cały czas miksując. Na sam koniec powstałe pesto doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron tagliatelle gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzone, gorące tagliatelle mieszamy z przygotowanym pesto i podajemy z dodatkami.