Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, soczysta pieczeń cielęca ;) Idealna na wielkanocny stół. Bardzo aromatyczna i krucha.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 33907
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 343
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 74
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 348
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9128
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 33907
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 343
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 74
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 348
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9128
Składniki
Mięso myjemy i starannie osuszamy ręcznikiem papierowym. Schłodzone masło dokładnie ucieramy w moździerzu lub misce z wszystkimi przyprawami i starannie nacieramy nim mięso. Tak przygotowaną cielęcinę wstawiamy do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na całą noc). Mięso pieczemy w rękawie do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę i 20 minut. Po upieczeniu zostawiamy na około 10 minut, aby soki wewnątrz mięsa równomiernie się rozeszły.