Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, garnek,
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1980
Polecam.
Odsłon: 407
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 618
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1967
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1980
Polecam.
Odsłon: 407
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 618
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1967
Składniki
Wykonanie surówki: Kapustę kroimy w szersze kawałki, marchew ścieramy na wiórki a cebulę kroimy w kostkę. Całość umieszczamy w większej misce, dodajemy sól i pieprz ziołowy do smaku, mieszamy. Do wymieszanych składników dodajemy dwie łyżki majonezu i ponownie mieszamy. Gotową surówkę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę żeby przegryzły się smaki.
Wykonanie dania: Łopatkę kroimy w kawałki i mielimy razem z cebulą i czosnkiem przez sitko 8 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy sól, majeranek, gałkę muszkatołową, pieprz grubo mielony, pieprz drobno mielony, odrobinę papryki ostrej, 2 łyżki tartej bułki i dokładnie wszystko wyrabiamy. Wyrobione mięso wkładamy do lodówki na 60 minut. Po godzinie ponownie wyrabiamy mięso i przekładamy do foremki dobrze ugniatając żeby mięso ładnie wypełniło formę. Napełnioną formę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 150 minut w temperaturze 110 stopni Celsjusza, bez termo obiegu. Upieczoną wyjmujemy z piekarnika, odlewamy sosik i wyjmujemy na blachę, posypujemy majerankiem i słodką papryką. Pieczemy ponownie tym razem z termo obiegiem 30 minut w tej samej temperaturze. Po upieczeniu ją możemy podawać z kaszą na gorąco lub na zimno.