Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń rzymska w nieco innym wydaniu. Bez jajka, za to z pysznym farszem pieczarkowo-serowym.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 56
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 481
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 69
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 56
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 481
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 69
Składniki
Mięso i 1 cebulę zmielić Bułkę namoczyć w wodzie, dokładnie odcisnąć. Do zmielonego mięsa wbić dwa jajka, dodać odciśniętą bułkę, doprawić majerankiem,solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać
Ser żółty zetrzeć. Drugą cebulę pokroić drobno, podsmażyć na oleju. Jak się zeszkli dodać obrane i drobno pokrojone pieczarki. Lekko posolić, smażyć razem aż do odparowania płynu. Pietruszkę drobno posiekać. Przestudzone pieczarki, ser żółty i posiekana pietruszkę wymieszać
Foremkę ( 27x12 cm ) wyłożyć pergaminem do pieczenia i włożyć na dno nieco więcej niż połowę mięsa. Wyrównać, a następnie zrobić w nim rowek i wypełnić go farszem, robiąc "kopkę", a następnie przykryć pozostałym mięsem, wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 80 minut ( ustawienie góra - dół ) Po tym czasie wyjąć z piekarnika i nieco przestudzić, odlać płyn , jeśli zebrał się na dnie foremki. Podawać na ciepło z sosami, najlepiej chrzanowym lub pieczarkowym i ziemniakami, lub na zimno jako dodatek do pieczywa