Dania główne Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Pomysł na kotlety przygotowac według przepisu na opakowaniu i połączyc z mięsem. Dodac równiez pokrojoną w paski szynkę oraz posiekaną natkę. Doprawic pieprzem i solą.
Pieczarki pokroic na plastry, usmażyc na maśle, doprawic solą i pieprzem. Do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy przełożyc częsc masy mięsnej, wyrównac, następnie pieczarki i przykryc pozostałą masą mięsną, wierzch posypac sproszkowaną słodką papryką.. Piec w temp. 200 stopni ok. godzinę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

mari 24 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Na zimno do pieczywa, na gorąco do ziemniaków. Na zdjęciu pieczeń jest gorąca i te poszczególne warstwy między pieczarkami jeszcze się rozchodzą. Po wystygnieciu i schłodzeniu w lodówce pieczeń robi się zwarta i idealnie kroi na chleb.0 Kto głosował? | Odpowiedz

m_isia1 21 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
z czym to podawać, może być do pieczywa?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 05 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
fajny przepis- lubię różnego rodzaju mięsa- jest to alternatywa dla kupnych wędlin,które smakują prawie wszystkie jednakowo0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 02 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Wygląda smakowicie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

mari 02 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Zapomniałam nadmienic, iż przepis znalazłam w książeczce "Wielkanocne Menu" wydane przez Winiary0 Kto głosował? | Odpowiedz