Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pomysł na obiad. Prosta pieczeń z mielonego mięsa i warzyw. Szybko i pysznie. Polecam serdecznie tą pieczeń bo jest to super pomysł na obiad nawet na 2 dni. Spróbujcie koniecznie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10862
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6234
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13168
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4910
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10862
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6234
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13168
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4910
Składniki
Cebulę podsmażam wraz z czosnkiem na patelni. Do mięsa mielonego dodaję podsmażoną cebulę jajko oraz wszystkie przyprawy i bułkę tartą. Polecam kupić mięso dobre jakościowo . Może być łopatka, karkówka. Wykładam 1/3 mięsa do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia ,następnie układam jajka ugotowane na twardo oraz paprykę pokrojoną w słupki i groszek konserwowy. Przykrywam Kolejną warstwą mięsa i układam jeszcze paprykę oraz groszek. Na koniec ostatnia warstwa mięsa. Piekarnik nagrzewam na 220 stopni. Mięso przykrywam folią aluminiową i piekę około 60 minut . Po tym czasie ściągam folią i piekę jeszcze 20 do 30 minut