Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos musztardowy świetnie sprawdził się w roli dodatku do pieczeni. Jeśli ktoś nie lubi musztardy zawsze może zjeść pieczeń bez sosu.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3054
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 186
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 921
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 651
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3054
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 186
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 921
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 651
Składniki
Mięso wkładam do miski, dodaję 2 jajka.Czosnek, cebulę, paprykę kroję i dodaję do mięsa. Przyprawiam , dodaję bułkę tartą , dobrze mieszam i odstawiam.
Pozostałe jajka gotuję na twardo i obieram. Z mięsa formuję pieczeń , umieszczam w środku jajka i układam w naczyniu żaroodpornym. Piekę ok. 1 godz w tem.180 stopni.
Do garnka wkładam musztardę i wlewam ok.150 ml. wody. Mieszam i i gotuję. Doprawiam. Śmietanę dokładnie mieszam z mąką i powoli dodaję do sosu ciągle mieszając. Gotuję ok. minuty i wyłanczam.
Upieczoną pieczeń , wyjmuję , kroję na plastry i układam na sosie.