Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń w sosie musztardowym.

Pieczeń  w  sosie   musztardowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 271 Ocena: 1379

Dodano:

Odsłon: 1999

Sos musztardowy świetnie sprawdził się w roli dodatku do pieczeni. Jeśli ktoś nie lubi musztardy zawsze może zjeść pieczeń bez sosu.

Składniki

  • mięso mielone z szynki ok.1 kg.
  • jajka 6szt.
  • bułka tarta 2 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 1 szt.
  • papryka czerwona 1 szt.
  • musztarda ostra 4-5 łyżek
  • śmietana 18% 150 ml. + mąka 1 łyżka
  • sól, pieprz, majranek, papryka ostra
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń w sosie musztardowym.

Przygotowanie

  1. Mięso wkładam do miski, dodaję 2 jajka.Czosnek, cebulę, paprykę kroję i dodaję do mięsa. Przyprawiam , dodaję bułkę tartą , dobrze mieszam i odstawiam.

  2. Pozostałe jajka gotuję na twardo i obieram. Z mięsa formuję pieczeń , umieszczam w środku jajka i układam w naczyniu
    żaroodpornym. Piekę ok. 1 godz w tem.180 stopni.

  3. Do garnka wkładam musztardę i wlewam ok.150 ml. wody. Mieszam i
    i gotuję. Doprawiam. Śmietanę dokładnie mieszam z mąką i powoli dodaję do sosu ciągle mieszając. Gotuję ok. minuty i wyłanczam.

  4. Upieczoną pieczeń , wyjmuję , kroję na plastry i układam na sosie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń