Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos musztardowy świetnie sprawdził się w roli dodatku do pieczeni. Jeśli ktoś nie lubi musztardy zawsze może zjeść pieczeń bez sosu.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 844
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8976
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10582
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4765
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 844
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8976
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10582
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4765
Składniki
Mięso wkładam do miski, dodaję 2 jajka.Czosnek, cebulę, paprykę kroję i dodaję do mięsa. Przyprawiam , dodaję bułkę tartą , dobrze mieszam i odstawiam.
Pozostałe jajka gotuję na twardo i obieram. Z mięsa formuję pieczeń , umieszczam w środku jajka i układam w naczyniu żaroodpornym. Piekę ok. 1 godz w tem.180 stopni.
Do garnka wkładam musztardę i wlewam ok.150 ml. wody. Mieszam i i gotuję. Doprawiam. Śmietanę dokładnie mieszam z mąką i powoli dodaję do sosu ciągle mieszając. Gotuję ok. minuty i wyłanczam.
Upieczoną pieczeń , wyjmuję , kroję na plastry i układam na sosie.