Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub świąteczny obiad lub na wizytę.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36612
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3384
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 496
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2819
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36612
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3384
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 496
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2819
Składniki
Przyprawy mieszamy i masujemy mieszanką mięso dookoła oraz solą. Pozostawiamy na godzinę przykryte folią na boku.
Do naczynia, w którym będziemy piec wlewamy 250 ml wody i wkładamy sztukę mięsa skórą do dołu. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy bez żadnego przykrycia w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez godzinę.
Po godzinie dolewamy trochę wody (50-100 ml), przykrywamy folią i dalej pieczemy. Sprawdzamy co godzinę dolewając wodę. Po 4 godzinach pieczenia można obniżyć temperaturę do 150 stopni Celsjusza i piec następną godzinę.
Po 5 godzinach pieczenia wyjmujemy mięso, ostrożnie kroimy na grube plastry. Podajemy z ulubionym sosem do ziemniaków oraz surówką.