Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub świąteczny obiad lub na wizytę.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10083
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 876
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 213
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10083
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 876
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 213
Składniki
Przyprawy mieszamy i masujemy mieszanką mięso dookoła oraz solą. Pozostawiamy na godzinę przykryte folią na boku.
Do naczynia, w którym będziemy piec wlewamy 250 ml wody i wkładamy sztukę mięsa skórą do dołu. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy bez żadnego przykrycia w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez godzinę.
Po godzinie dolewamy trochę wody (50-100 ml), przykrywamy folią i dalej pieczemy. Sprawdzamy co godzinę dolewając wodę. Po 4 godzinach pieczenia można obniżyć temperaturę do 150 stopni Celsjusza i piec następną godzinę.
Po 5 godzinach pieczenia wyjmujemy mięso, ostrożnie kroimy na grube plastry. Podajemy z ulubionym sosem do ziemniaków oraz surówką.