Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub świąteczny obiad lub na wizytę.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424847
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424847
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Przyprawy mieszamy i masujemy mieszanką mięso dookoła oraz solą. Pozostawiamy na godzinę przykryte folią na boku.
Do naczynia, w którym będziemy piec wlewamy 250 ml wody i wkładamy sztukę mięsa skórą do dołu. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy bez żadnego przykrycia w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez godzinę.
Po godzinie dolewamy trochę wody (50-100 ml), przykrywamy folią i dalej pieczemy. Sprawdzamy co godzinę dolewając wodę. Po 4 godzinach pieczenia można obniżyć temperaturę do 150 stopni Celsjusza i piec następną godzinę.
Po 5 godzinach pieczenia wyjmujemy mięso, ostrożnie kroimy na grube plastry. Podajemy z ulubionym sosem do ziemniaków oraz surówką.