Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na wielkanocne śniadanie
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1342
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 268
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1342
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 268
Składniki
Kiełbasy wycisnąłem z otoczki. Dodałem zeszkloną na smalcu cebule ,przeciśnięty przez praskę czosnek razem z przyprawami i surowymi jajkami. Keksówkę wyłożyłem ciastem francuskim. Lekko zapiekłem w piekarniku (3-4 min w temp. 180 stopni C). Część masy z białej kiełbasy wyłożyłem na podpieczone ciasto ,ułożyłem ugotowane na twardo jajka ,przykryłem resztą masy. Na wierzch ułożyłem ciasto francuskie ,posmarowałem rozbełtanym żółtkiem ,posypałem solą. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C ,wierzch keksówki przykryłem folią aluminiową ,piekłem 35 min. Po tym czasie zdjąłem folię i zapiekałem jeszcze 10 min. Podałem z sosem chrzanowym.