Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2330 Ocena: 51795
Dodano: 29.03.2014
Odsłon: 11000
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Kiełbasy wycisnąłem z otoczki. Dodałem zeszkloną na smalcu cebule ,przeciśnięty przez praskę czosnek razem z przyprawami i surowymi jajkami.
Keksówkę wyłożyłem ciastem francuskim. Lekko zapiekłem w piekarniku (3-4 min w temp. 180 stopni C). Część masy z białej kiełbasy wyłożyłem na podpieczone ciasto ,ułożyłem ugotowane na twardo jajka ,przykryłem resztą masy. Na wierzch ułożyłem ciasto francuskie ,posmarowałem rozbełtanym żółtkiem ,posypałem solą.
Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C ,wierzch keksówki przykryłem folią aluminiową ,piekłem 35 min. Po tym czasie zdjąłem folię i zapiekałem jeszcze 10 min.
Podałem z sosem chrzanowym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

agatokaj 30 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Świetny pomysł:))) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 29 marca 2014Zgłoś do usunięcia
jak dla mnie bomba,rewelacja,zabieram przepis:) Odpowiedzi: 1 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz

Wiech_K 29 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Ciekawy pomysł!4 Kto głosował? | Odpowiedz