Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna alternatywa dla świątecznych wędlin.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8101
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 388
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8101
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 388
Składniki
Boczek zmielić w maszynce. Dodać przeciśniety czosnek, wymieszać.
Dodać do zmielonego boczku vegetę, pieprz, pokrojoną natkę pietruszki. wlać mleko, całość wymieszać (wyrobić na jednolita masę).
Wąską formę keksową wyłożyć folią aluminiową, nałożyć przygotowaną masą mięsną, ubić aby pozbyć się w mięsie powietrza, szczelnie zawinąć, piec w temp. 180 st. C ok. 90 min.