Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z boczku

Pieczeń z boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 381

Dodano:

Odsłon: 9490

Idealna alternatywa dla świątecznych wędlin.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń z boczku

Przygotowanie

  1. Boczek zmielić w maszynce. Dodać przeciśniety czosnek, wymieszać.

  2. Dodać do zmielonego boczku vegetę, pieprz, pokrojoną natkę pietruszki. wlać mleko, całość wymieszać (wyrobić na jednolita masę).

  3. Wąską formę keksową wyłożyć folią aluminiową, nałożyć przygotowaną masą mięsną, ubić aby pozbyć się w mięsie powietrza, szczelnie zawinąć, piec w temp. 180 st. C ok. 90 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń