Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna alternatywa dla świątecznych wędlin.
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 30
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 17
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208950
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 30
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 17
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208950
Składniki
Boczek zmielić w maszynce. Dodać przeciśniety czosnek, wymieszać.
Dodać do zmielonego boczku vegetę, pieprz, pokrojoną natkę pietruszki. wlać mleko, całość wymieszać (wyrobić na jednolita masę).
Wąską formę keksową wyłożyć folią aluminiową, nałożyć przygotowaną masą mięsną, ubić aby pozbyć się w mięsie powietrza, szczelnie zawinąć, piec w temp. 180 st. C ok. 90 min.