Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, delikatne mięso na obiad lub na kanapki do pracy.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5222
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5222
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Składniki
Fileta umyć . Z podanych składników przygotować marynatę. Zanurzyć w niej fileta , przykryć folią i pozostawić na całą noc.
Na następny dzień, piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Zamarynowany filet włożyć do rękawa do pieczenia, polać pozostałą marynatą, zapiąć rękaw. Umieścić w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika i piec 50 minut.
Wyjąć z piekarnika, rozciąć rękaw, wstawić ponownie na 10 - 15 minut do zrumienienia.
Zrumienioną pieczeń po wyjęciu z piekarnika , pozostawić w sosie który się wytworzył na 10 - 15 minut aby soki nie wypłynęły bo pieczeń byłaby zbyt sucha. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.