Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, delikatne mięso na obiad lub na kanapki do pracy.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2815
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 598
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 189
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 703
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 269
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2815
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 598
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 189
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 703
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 269
Składniki
Fileta umyć . Z podanych składników przygotować marynatę. Zanurzyć w niej fileta , przykryć folią i pozostawić na całą noc.
Na następny dzień, piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Zamarynowany filet włożyć do rękawa do pieczenia, polać pozostałą marynatą, zapiąć rękaw. Umieścić w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika i piec 50 minut.
Wyjąć z piekarnika, rozciąć rękaw, wstawić ponownie na 10 - 15 minut do zrumienienia.
Zrumienioną pieczeń po wyjęciu z piekarnika , pozostawić w sosie który się wytworzył na 10 - 15 minut aby soki nie wypłynęły bo pieczeń byłaby zbyt sucha. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.