Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczysta i aromatyczna pieczeń. Bardzo prosta w wykonaniu. Doskonale sprawdza się na świątecznym stole.
Polecam.
Odsłon: 653
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4414
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1113
Polecam.
Odsłon: 653
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4414
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1113
Składniki
Piersi pozbawiamy błon i kroimy w 1 cm plasterki i lekko rozbijamy. Potem mięso posypujemy pieprzem, solą i smarujemy ketchupem. Foremkę 21 X 9 cm wykładamy papierem do pieczenia.
W blaszce układamy kawałki mięsa przekładając je ząbkami czosnku, posypując ziołami i delikatnie solą i pieprzem. Tak naprzemiennie wypełniamy całą blaszkę. Ciasno zwijamy papier wokół mięsa, możemy nawet związać.
Pieczemy w 180 C 35 minut. Potem odwijamy papier, mięso smarujemy ketchupem i pieczemy jeszcze ok 20 minut.