Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczysta i aromatyczna pieczeń. Bardzo prosta w wykonaniu. Doskonale sprawdza się na świątecznym stole.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3733
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422828
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2494
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3733
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422828
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2494
Składniki
Piersi pozbawiamy błon i kroimy w 1 cm plasterki i lekko rozbijamy. Potem mięso posypujemy pieprzem, solą i smarujemy ketchupem. Foremkę 21 X 9 cm wykładamy papierem do pieczenia.
W blaszce układamy kawałki mięsa przekładając je ząbkami czosnku, posypując ziołami i delikatnie solą i pieprzem. Tak naprzemiennie wypełniamy całą blaszkę. Ciasno zwijamy papier wokół mięsa, możemy nawet związać.
Pieczemy w 180 C 35 minut. Potem odwijamy papier, mięso smarujemy ketchupem i pieczemy jeszcze ok 20 minut.