Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-11-2018
Idealna na gorąco jak i na zimno na kanapki. Polecam serdecznie.
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1046
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 187
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1046
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 187
Składniki
Marynata, do naczynia żaroodpornego wkładamy pomidory, wlewamy olej i wodę, wsypujemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Wkładamy do marynaty mięso i nacieramy dokładnie, pomidory suszone powinny znajdować się na samy spodzie aby wchłonęły część wody i stały się bardziej delikatne. Całość odstawiamy do lodówki na całą noc, bądź na kilka godzin dla niecierpliwych. Następnie udo kładziemy na desce skórą do dołu i nakładamy pomidory suszone i przykrywamy drugim udem, wiążemy i formujemy pieczeń. Pieczemy w piekarniku góra, dól 150 stopni przez 2 godziny. Naczynie powinno być przykryte. Gotowe !!! Idealnie smakuje na gorąco z sosem własnym i dodatkami ale również na zimno jako wędlina.