Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-11-2018
Idealna na gorąco jak i na zimno na kanapki. Polecam serdecznie.
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 185
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 384
Przepyszne młode ziemniaczki z groszkiem mogą stanowić idealne danie główne d...
Odsłon: 54
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 565
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 185
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 384
Przepyszne młode ziemniaczki z groszkiem mogą stanowić idealne danie główne d...
Odsłon: 54
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 565
Składniki
Marynata, do naczynia żaroodpornego wkładamy pomidory, wlewamy olej i wodę, wsypujemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Wkładamy do marynaty mięso i nacieramy dokładnie, pomidory suszone powinny znajdować się na samy spodzie aby wchłonęły część wody i stały się bardziej delikatne. Całość odstawiamy do lodówki na całą noc, bądź na kilka godzin dla niecierpliwych. Następnie udo kładziemy na desce skórą do dołu i nakładamy pomidory suszone i przykrywamy drugim udem, wiążemy i formujemy pieczeń. Pieczemy w piekarniku góra, dól 150 stopni przez 2 godziny. Naczynie powinno być przykryte. Gotowe !!! Idealnie smakuje na gorąco z sosem własnym i dodatkami ale również na zimno jako wędlina.