Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-11-2018
Idealna na gorąco jak i na zimno na kanapki. Polecam serdecznie.
Marynata, do naczynia żaroodpornego wkładamy pomidory, wlewamy olej i wodę, wsypujemy wszystkie przyprawy i mieszamy.
Wkładamy do marynaty mięso i nacieramy dokładnie, pomidory suszone powinny znajdować się na samy spodzie aby wchłonęły część wody i stały się bardziej delikatne.
Całość odstawiamy do lodówki na całą noc, bądź na kilka godzin dla niecierpliwych.
Następnie udo kładziemy na desce skórą do dołu i nakładamy pomidory suszone i przykrywamy drugim udem, wiążemy i formujemy pieczeń.
Pieczemy w piekarniku góra, dól 150 stopni przez 2 godziny.
Naczynie powinno być przykryte.
Gotowe !!!
Idealnie smakuje na gorąco z sosem własnym i dodatkami ale również na zimno jako wędlina.
wspanialy i szybki obiad, bardzo smaczny i zdrowy.
Odsłon: 19046
Miękkie i soczyste mięso z chrupiącą skórką. Udziec upieczony z mango i anana...
Odsłon: 10965
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 235
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 235
Składniki
Marynata, do naczynia żaroodpornego wkładamy pomidory, wlewamy olej i wodę, wsypujemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Wkładamy do marynaty mięso i nacieramy dokładnie, pomidory suszone powinny znajdować się na samy spodzie aby wchłonęły część wody i stały się bardziej delikatne. Całość odstawiamy do lodówki na całą noc, bądź na kilka godzin dla niecierpliwych. Następnie udo kładziemy na desce skórą do dołu i nakładamy pomidory suszone i przykrywamy drugim udem, wiążemy i formujemy pieczeń. Pieczemy w piekarniku góra, dól 150 stopni przez 2 godziny. Naczynie powinno być przykryte. Gotowe !!! Idealnie smakuje na gorąco z sosem własnym i dodatkami ale również na zimno jako wędlina.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 21
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 240