Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone mięso w formie pieczeni. Dzięki bulionowi wymieszanemu z przecierem, oprócz powstania samego sosu, polanie mięsa podczas pieczenia spowodowało powstanie apetycznej skórki na wierzchu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112855
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 149
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 339
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 398
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 710
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112855
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 149
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 339
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 398
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 710
Składniki
Mięso mielone, jajka, posiekane drobno cebule, otręby i musztardę przekładamy do miski. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Wyrabiamy wszystko ręcznie. Mięso musi być dość zwarte, aby po wyrobieniu uformować je w kształt pieczeni.
Na patelni rozgrzewamy olej. Obsmażamy mięso z każdej strony, a następnie przekładamy je do formy do pieczenia. Zalewamy koncentratem wymieszanym z wodą. Pieczemy w nagrzanym do 180st.C piekarniku ok. 50 minut.
Po upieczeniu mięso wyciągamy, układamy na półmisku. Powstały sos przelewamy do rondelka, dokładamy jogurt i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do momentu, aż zacznie wrzeć. Gotowy sos wylewamy obok pieczeni. Całość posypujemy posiekanym koperkiem.