Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa to jedno z tradycyjnych wielkanocnych dań na wschodzie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3755
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2113
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3755
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2113
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Składniki
Kiełbasę ułożyć w nasmarowanej tłuszczem formie żaroodpornej, z wierzchu posmarować olejem. Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 200°C
W połowie czasu pieczenia podlać piwem karmelowym, dodać listek laurowy, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego.
2. Przygotować ćwikłę: chrzan przełożyć do miseczki, dodać buraczki. Wymieszać. Dobrze przyprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny. Odstawić, aby smaki się "przegryzły"
3. Gotową kiełbasę przełożyć na ogrzany półmisek. Udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz bukiecikami świeżych ziół. Podać z dodatkiem sosów: ćwikły, ketchupu i musztardy
Obok w bulionówce można ustawić żurek lub zupę chrzanową do picia. Podać kilka rodzajów świeżego pieczywa
Dobrym dodatkiem będą też grzybki marynowane i rozmaite pikle (np. ogórki konserwowe, papryka , złote i srebrne cebulki, minikukurydza)