Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie wegetariańskie. Bardzo proste w przygotowaniu, Nadaje sie doskonale na lunch oraz kolacje.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 271
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3211
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3563
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29234
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 271
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3211
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3563
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29234
Składniki
Jeśli mamy jedną dużą cukinie, dzielimy ją na 4 części (jeśli 2 małe to na pół po długości) i wydrążamy łódeczki jak na zdjęciu Solimy, pieprzymy, lekko smarujemy oliwą, układamy czosnek. Wkładamy do rozgrzanego do 180stopni piekarnika na 10 minut.
W czasie gdy cukinie się podpiekają kroimy cebulę, mozzarelle i pomidora w plasterki
Wyciągamy cukinie z piekarnika rozkładamy na nich ser i pomidora (naprzemiennie plasterki). Cebulę podpiekam obok, bo nie każdy ją lubi :) Lekko polewam wszystko oliwą.. Podpiekam 10-12 minut w 180 stopniach. Po wyciągnięciu solę i pieprzę. Smacznego