Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona cukinia ala caprese

Pieczona cukinia ala caprese

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 125

Dodano:

Odsłon: 152

Pyszne danie wegetariańskie. Bardzo proste w przygotowaniu, Nadaje sie doskonale na lunch oraz kolacje.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczona cukinia ala caprese

Przygotowanie

  1. Jeśli mamy jedną dużą cukinie, dzielimy ją na 4 części (jeśli 2 małe to na pół po długości) i wydrążamy łódeczki jak na zdjęciu

    Solimy, pieprzymy, lekko smarujemy oliwą, układamy czosnek.
    Wkładamy do rozgrzanego do 180stopni piekarnika na 10 minut.

  2. W czasie gdy cukinie się podpiekają kroimy cebulę, mozzarelle i pomidora w plasterki

  3. Wyciągamy cukinie z piekarnika rozkładamy na nich ser i pomidora (naprzemiennie plasterki).

    Cebulę podpiekam obok, bo nie każdy ją lubi :)

    Lekko polewam wszystko oliwą..

    Podpiekam 10-12 minut w 180 stopniach.

    Po wyciągnięciu solę i pieprzę.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń