Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie wegetariańskie. Bardzo proste w przygotowaniu, Nadaje sie doskonale na lunch oraz kolacje.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5751
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 6705
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 251
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5751
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 6705
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 251
Składniki
Jeśli mamy jedną dużą cukinie, dzielimy ją na 4 części (jeśli 2 małe to na pół po długości) i wydrążamy łódeczki jak na zdjęciu Solimy, pieprzymy, lekko smarujemy oliwą, układamy czosnek. Wkładamy do rozgrzanego do 180stopni piekarnika na 10 minut.
W czasie gdy cukinie się podpiekają kroimy cebulę, mozzarelle i pomidora w plasterki
Wyciągamy cukinie z piekarnika rozkładamy na nich ser i pomidora (naprzemiennie plasterki). Cebulę podpiekam obok, bo nie każdy ją lubi :) Lekko polewam wszystko oliwą.. Podpiekam 10-12 minut w 180 stopniach. Po wyciągnięciu solę i pieprzę. Smacznego