Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po obejrzeniu kuchennych rewolucji skusiłam się na golonkę wg. przepisu Magdy Gessler. Wyszła naprawdę rewelacyjnie! Mięsko odchodziło od kości, było delikatne, soczyste i aromatyczne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Golonki myjemy i oczyszczamy a następnie nacieramy solą i słodką papryką (wewnątrz i na zewnątrz). Układamy ją w naczyniu żaroodpornym.
Warzywa kroimy w kostkę i obkładamy nimi golonkę. Zalewamy wodą i dodajemy liście laurowe z zielem angielskim.
Pieczemy ok 2-2,5h w temp 180 stopni. Co 15 min golonki odwracamy i podlewamy powstałym wywarem.
Podajemy z ziemniakami i buraczkami.
Smacznego!