Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po obejrzeniu kuchennych rewolucji skusiłam się na golonkę wg. przepisu Magdy Gessler. Wyszła naprawdę rewelacyjnie! Mięsko odchodziło od kości, było delikatne, soczyste i aromatyczne.
Golonki myjemy i oczyszczamy a następnie nacieramy solą i słodką papryką (wewnątrz i na zewnątrz). Układamy ją w naczyniu żaroodpornym.
Warzywa kroimy w kostkę i obkładamy nimi golonkę. Zalewamy wodą i dodajemy liście laurowe z zielem angielskim.
Pieczemy ok 2-2,5h w temp 180 stopni. Co 15 min golonki odwracamy i podlewamy powstałym wywarem.
Podajemy z ziemniakami i buraczkami.
Smacznego!
Przepis dla mnie idealny, tak właśnie wg mnie powinna smakować fasolka po bre...
Odsłon: 7725
Krokiety z mięsem idealnie sprawdzą się do barszczu czerwonego lub ulubionego...
Odsłon: 1422
Jako, ze najlepszym z warzyw jest kotlet z karkowki, polecam .Wspaniale, prze...
Odsłon: 19070
Krokiety z mięsem idealnie sprawdzą się do barszczu czerwonego lub ulubionego...
Odsłon: 1422
Jako, ze najlepszym z warzyw jest kotlet z karkowki, polecam .Wspaniale, prze...
Odsłon: 19070
Składniki
Golonki myjemy i oczyszczamy a następnie nacieramy solą i słodką papryką (wewnątrz i na zewnątrz). Układamy ją w naczyniu żaroodpornym.
Warzywa kroimy w kostkę i obkładamy nimi golonkę. Zalewamy wodą i dodajemy liście laurowe z zielem angielskim.
Pieczemy ok 2-2,5h w temp 180 stopni. Co 15 min golonki odwracamy i podlewamy powstałym wywarem.
Podajemy z ziemniakami i buraczkami.
Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryż z kurczakiem i warzywami
Dania główne
Pizza ze szparagami
Dania główne
Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.
Dania główne
Mielone z marchewką
Ryż z kurczakiem i warzywami
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 11
Pizza ze szparagami
Jeśli masz ochotę na kuchenne eksperymenty, pizza ze szparagami powinna konie...
Odsłon: 14