Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie trwa długo ale zapewniam, że warto. Kaczka jest pyszna z chrupiącą skórką.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 586
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 261
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 404
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 586
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 261
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 404
Składniki
Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać, czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno pokroić. Natrzeć kaczkę i odstawić na godzinę do lodówki. Po godzinie przełożyć kaczkę do mocnego woreczka foliowego, wlać marynatę. Woreczek mocno związać i włożyć do miski. Odstawić na 24 godziny. Woreczek z kaczką obrócić kilka razy by marynata pokryła dokładnie mięso. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem, kilkoma łyżkami oleju i domową vegetą. Piec godzinę. Po tym czasie dolać marynatę, w której macerowała się kaczka, dodać 2-3 listki laurowe, kilka plasterków cytryny i gałązki rozmarynu. Do środka włożyć 2 winne jabłka pokrojone w grube cząstki. Delikatnie posypać jeszcze majerankiem i piec do miękkości około następnej godziny.Pod koniec pieczenia kaczkę wyjąć i przy pomocy pędzla posmarować całą miodem. Dzięki temu ładnie się zrumieni a skórka będzie chrupiąca. Kaczka jest przepyszna, chociaż czas przygotowania dość długi.