Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad? Pieczona karkówka. Możesz ją przygotować samodzielnie albo z kolorowymi warzywami, które dołożysz do naczynia żaroodpornego. Jest świetnie doprawiona i łatwa do przyrządzenia.
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 24
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 69
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 98
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5224
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 133
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 24
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 69
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 98
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5224
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 133
Składniki
Karkówkę przetnij na pół, a następnie w średniej wielkości kawałki. Będzie łatwiejsza do upieczenia. Z każdej strony dopraw solą i pieprzem. W małej misce wymieszaj oliwę z papryką słodką, wędzoną, majerankiem, kminkiem. Dodaj też przeciśnięty przez praskę czosnek.
Każdy kawałek mięsa dokładnie natrzyj przyprawami. Przełóż do lodówki najlepiej na 12 godzin. Wyciągnij mięso i rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Włóż karkówkę i piecz najpierw pod przykryciem przez około 40 minut, a później bez pokrywki przez około 20 minut.
Do naczynia żaroodpornego możesz włożyć od razu ulubione warzywa, np. cebulę, paprykę, dynię, cukinię czy pieczarki.