Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszną i aromatyczną karkówkę pieczoną, która idealnie sprawdzi się jako domowa wędlina. To doskonała propozycja na obiad, kanapki czy przyjęcia. Wykorzystując prostą marynatę, możemy uzyskać wyjątkowy smak, który zachwyci każdego. Ta pieczona karkówka to idealny sposób na domową wędlinę, która zadowoli całą rodzinę. Świetnie smakuje na ciepło, podana jako danie główne, ale również doskonale sprawdzi się na zimno, w roli wędliny na kanapki.
naczynie żaroodporne, rękaw do pieczenia, miska
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 589
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 76
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1418
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3910
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 486
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 589
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 76
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1418
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3910
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 486
Składniki
W misce umieszczamy majonez oraz musztardę, dodajemy sól, czarny pieprz, czosnek granulowany, paprykę, majeranek oraz prażoną cebulkę wszystkie składniki marynaty dokładnie razem łączymy. W dużym naczyniu umieszczamy karkówkę i dokładnie smarujemy ją przygotowaną marynatą. Naczynie z mięsem przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Po tym czasie mięso wyjmujemy z lodówki i wkładamy do rękawa do pieczenia, rękaw zapinamy i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Karkówkę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180° około 2,5 godziny. Po upieczeniu i wystudzeniu mięso wstawiamy do lodówki. Przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw aby mięso ładnie się przypiekło z wierzchu.