Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami, gdy robię gołąbki to robię więcej farszu do pieczeni lu8b kotletów smażonych, pieczeń jest dobra z sosem np. pieczarkowym lub na zimno do pieczywa..........SMACZNEGO!!!
Pychota. Polecam.
Odsłon: 479
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14205
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6157
Pychota. Polecam.
Odsłon: 479
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14205
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6157
Składniki
Mielone mięso dokładnie wyrobić z ugotowanym ryżem, posiekanym koperkiem i cebulą, jajkiem, przyprawą do mięsa mielonego, papryką ostrą, pieprzem mielonym, odłożyć część mięsa na pieczeń do miski, dodać mąkę i jeszcze raz dokładnie wyrobić. Foremka silikonowa 17 cm , posmarować olejem i obsypać tartą bułką.
Mięso włożyć do foremki dociskając do dna foremki., wygładzić wierzch pieczeni. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 45 minut, następnie na termoobiegu piec w 160C z 10 minut, dobrze pieczeń wystudzić. Pieczeń postawić górą na talerzu, zdjąć foremkę i pokroić na porcje
Doskonale smakuje z różnymi sosami na obiad.