Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami, gdy robię gołąbki to robię więcej farszu do pieczeni lu8b kotletów smażonych, pieczeń jest dobra z sosem np. pieczarkowym lub na zimno do pieczywa..........SMACZNEGO!!!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93820
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2699
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3527
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1620
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2298
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93820
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2699
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3527
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1620
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2298
Składniki
Mielone mięso dokładnie wyrobić z ugotowanym ryżem, posiekanym koperkiem i cebulą, jajkiem, przyprawą do mięsa mielonego, papryką ostrą, pieprzem mielonym, odłożyć część mięsa na pieczeń do miski, dodać mąkę i jeszcze raz dokładnie wyrobić. Foremka silikonowa 17 cm , posmarować olejem i obsypać tartą bułką.
Mięso włożyć do foremki dociskając do dna foremki., wygładzić wierzch pieczeni. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 45 minut, następnie na termoobiegu piec w 160C z 10 minut, dobrze pieczeń wystudzić. Pieczeń postawić górą na talerzu, zdjąć foremkę i pokroić na porcje
Doskonale smakuje z różnymi sosami na obiad.