Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami, gdy robię gołąbki to robię więcej farszu do pieczeni lu8b kotletów smażonych, pieczeń jest dobra z sosem np. pieczarkowym lub na zimno do pieczywa..........SMACZNEGO!!!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424902
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424902
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Mielone mięso dokładnie wyrobić z ugotowanym ryżem, posiekanym koperkiem i cebulą, jajkiem, przyprawą do mięsa mielonego, papryką ostrą, pieprzem mielonym, odłożyć część mięsa na pieczeń do miski, dodać mąkę i jeszcze raz dokładnie wyrobić. Foremka silikonowa 17 cm , posmarować olejem i obsypać tartą bułką.
Mięso włożyć do foremki dociskając do dna foremki., wygładzić wierzch pieczeni. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 45 minut, następnie na termoobiegu piec w 160C z 10 minut, dobrze pieczeń wystudzić. Pieczeń postawić górą na talerzu, zdjąć foremkę i pokroić na porcje
Doskonale smakuje z różnymi sosami na obiad.