Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe mięsko na obiad.
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 370
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1427
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5597
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 267
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 370
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1427
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5597
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 267
Składniki
W misce wymieszać wszystkie przyprawy z olejem, musztardą, miodem i sokiem z cytryny. Tak przygotowaną marynatą posmaruj pierś indyka i odstaw najlepiej na całą noc do lodówki, aby indyk się zamarynował. Po tym czasie pierś ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć pokrywką i piec ok. 50-60 minut w temperaturze 180°C. Na ostatnie 20 minut piec bez przykrycia, by indyk się przyrumienił. Podawać na sałacie i polać żurawiną do mięs.