Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś z kurczaka, bardzo aromatyczna i soczysta. Można ją podać na gorąco jako główne danie lub pokroi na plasterki i podawać jako wędlina. Ja od miesiąca co tydzień piekę po 6 piersi i nie możemy się nimi jak dotąd najeść. Pierś jest też idealna jako dodatek do sałatek.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 179
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 324
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 846
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 179
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 324
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 846
Składniki
Do oliwy wrzucamy oregano, tymianek, czosnek, startą skórkę i sok z cytryny.
Wszystko dokładnie mieszamy i obtaczamy w takiej marynacie każdą pierś.
Na patelnie wylewamy 3-4 łyżki oliwy i na zimny tłuszcz układamy obtoczone piersi ( uwaga! patelnia i oliwa muszą by zimne).
Patelnię z mięsem wstawiamy na ogień i smażymy mięso z obydwu stron tak długo dopóki piersi nie będą miały brązowo-złotego koloru.
Usmażone mięso wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy mięso w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 30 minut.
. Mięso po upieczeniu nadaje się do podania na gorąco lub po ostygnięciu na kanapkę jako wędlina.
Smacznego !!!