Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam Was dzisiaj na pyszną pieczoną rybę w sosie koperkowo-serowym! Wystarczy ulubiona przyprawa do ryby, czarny pieprz oraz koperek, starty żółty ser i śmietana kremówka by powstało to pyszne danie.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19770
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 412
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6800
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242289
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19770
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 412
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6800
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242289
Składniki
Odmrożone i odsączone z nadmiaru wody filety rybne doprawiamy przyprawą do ryb oraz czarnym pieprzem z obu stron. Następnie kawałki ryby dokładnie obtaczamy w mące. Tak przygotowane filety smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoty kolor, po czym zdejmujemy z patelni.
Opłukany koperek drobno siekamy. Do miski ścieramy na tarce o dużych oczkach żółty ser. Następnie wrzucamy posiekany koperek, wlewamy śmietanę kremówkę i wszystko dokładnie mieszamy.
Usmażone ryby układamy w naczyniu żaroodpornym, posmarowanym tłuszczem. Na rybach wcześniej przygotowany sos i dokładnie rozprowadzamy. Rybę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C i pieczemy około 25-30 minut.