Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne danie. Rybę można podać z ziemniakami, ryżem lub frytkami. Użyłam mintaja, ale można przygotować danie z każdej ryby filetowanej, np. z łososia, tilapi, dorsza czy soli. U mnie wersja frytek z batatów smażonych na oleju, można użyć ziemniaków.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2575
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 518
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2575
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 518
Składniki
Zamrożoną rybę rozmrozić. Nagrzać piekarnik do 200 st. C. Marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach, pora pokroić w talarki, koperek pokroić.
Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Jeśli takiego nie ma, można użyć folii aluminiowej, wtedy każda porcje należy zawinąć w osobny kawałek folii błyszcząca stroną na zewnątrz. Rybę przyprawić według uznania, położyć kawałek masła, posypać koperkiem.
Posypać pokrojonym porem.
Na to położyć tartą marchew. Posolić i włożyć do piekarnika na około 20 minut. W międzyczasie usmażyć frytki (ugotować ziemniaki lub ryż).
Gotowe danie podawać na stół :) Marchewka z porem służy za sałatkę.