Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione połączenie mięsa z owocami:) Karkówka nadziewana suszonymi /lub wędzonymi:)/ śliwkami, natarta przyprawami i pieczona w rękawie. Pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno:)
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 146
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 278
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1806
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 313
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 146
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 278
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1806
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 313
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy a następnie przez całą długość ostrym długim nożem robimy dwa nacięcia-tunele w które wciskamy suszone śliwki. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy przyprawy i całość rozcieramy. Mieszanką nacieramy mięso i odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
Następnego dnia mięso przekładamy do foliowego rękawa i pieczemy ok. 1,5 godz. w piekarniku nagrzanym do 160-170 stopni C.