Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione połączenie mięsa z owocami:) Karkówka nadziewana suszonymi /lub wędzonymi:)/ śliwkami, natarta przyprawami i pieczona w rękawie. Pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno:)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 323
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2207
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1707
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 397
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 323
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2207
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1707
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 397
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy a następnie przez całą długość ostrym długim nożem robimy dwa nacięcia-tunele w które wciskamy suszone śliwki. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy przyprawy i całość rozcieramy. Mieszanką nacieramy mięso i odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
Następnego dnia mięso przekładamy do foliowego rękawa i pieczemy ok. 1,5 godz. w piekarniku nagrzanym do 160-170 stopni C.