Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione połączenie mięsa z owocami:) Karkówka nadziewana suszonymi /lub wędzonymi:)/ śliwkami, natarta przyprawami i pieczona w rękawie. Pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno:)
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2620
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2620
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy a następnie przez całą długość ostrym długim nożem robimy dwa nacięcia-tunele w które wciskamy suszone śliwki. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy przyprawy i całość rozcieramy. Mieszanką nacieramy mięso i odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
Następnego dnia mięso przekładamy do foliowego rękawa i pieczemy ok. 1,5 godz. w piekarniku nagrzanym do 160-170 stopni C.