Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone burgery drobiowe z warzywami
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 916
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 916
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
-Marchewkę i cukinię myjemy. - Marchewkę obieramy. - Warzywa ścieramy na tarce jarzynowej. - Solimy i odstawiamy na około 15 minut. - Filet z kurczaka myjemy oczyszczamy a następnie kroimy w drobną kosteczkę. - Kroimy cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki. - Cukinię i marchewkę odciskamy z nadmiaru wody. - Dodajemy do nich pokrojonego kurczaka, cebule, czosnek oraz natkę pietruszki. doprawiamy majerankiem oraz słodką papryką. - Całość mieszamy. - Dodajemy jajko, mąkę oraz bułkę tartą. - Dodajemy sól i pieprz według uznania. - Wszystko razem mieszamy i formujemy kotlety. - Piekarnik nastawiamy na 180 stopni z termoobiegiem lub na 200 stopni bez termoobiegu. Pieczemy 30 minut.