Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone burgery drobiowe z warzywami
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2171
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2171
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Składniki
-Marchewkę i cukinię myjemy. - Marchewkę obieramy. - Warzywa ścieramy na tarce jarzynowej. - Solimy i odstawiamy na około 15 minut. - Filet z kurczaka myjemy oczyszczamy a następnie kroimy w drobną kosteczkę. - Kroimy cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki. - Cukinię i marchewkę odciskamy z nadmiaru wody. - Dodajemy do nich pokrojonego kurczaka, cebule, czosnek oraz natkę pietruszki. doprawiamy majerankiem oraz słodką papryką. - Całość mieszamy. - Dodajemy jajko, mąkę oraz bułkę tartą. - Dodajemy sól i pieprz według uznania. - Wszystko razem mieszamy i formujemy kotlety. - Piekarnik nastawiamy na 180 stopni z termoobiegiem lub na 200 stopni bez termoobiegu. Pieczemy 30 minut.