Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Halibut to dosyć tłusta ryba, więc idealnie nadaje się do pieczenia. Moja dzisiejsza propozycja to pieczone dzwonka halibuta w glazurze na bazie miso, sosu mirin oraz sosu sojowego. Sos mirin powstaje na bazie słodkiego wina ryżowego i powinien mieć około 14% alkoholu. W smaku sos mirin jest dość słodki, ale jednocześnie lekko ostry i pełny w swym bukiecie. Sos mirin jest doskonałym dopełnieniem sosu sojowego oraz pasty miso. Dla uzupełnienia informacji dodam, że pasta miso to japońska pasta ze sfermentowanej soi. Po połączeniu tych smaków, otrzymamy bogatą w smaku marynatę idealną do pieczonych ryb.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5512
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29863
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19560
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5512
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29863
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19560
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Składniki
Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Rybę za pomocą pędzelka pokrywamy marynatą. Odstawiamy na 15 minut, by przeszedł smakiem. Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około 15 minut w 200°C. Podczas pieczenia rybę należy smarować co klika minut pozostałą marynatą. Upieczoną rybę podajemy z ulubionymi dodatkami.